O DOGAĐAJU

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banja Luka će 09. i 10. decembra 2021. godine organizovati dvodnevni događaj pod nazivom „Forward konferencija“.  Konferencija će se održati u prostorijama Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Prvi dan konferencije stavlja u fokus regionalnu perspektivu digitalne ekonomije prvenstveno zbog njenog uticaja na razvoj privrede čime postaje prilika za jačanje konkurentnosti.  Od državnih institucija se očekuje brza reakcija, prelazak na digitalne servise u cilju podizanja učinkovitosti i modernizacije javnog sektora. Kroz panel diskusije potražićemo odgovore i podijeliti iskustva kako se pripremiti i započeti uspješnu digitalnu transformaciju. Konferencija „Forward“ će sa vama podijeliti aktuelne svjetske trendove kao i razloge zašto zemlje sa razvijenim ekonomijama i profitabilne kompanije stavljaju digitalnu transformaciju kao prioritetnu aktivnost.

Naučno tehnološki parkovi postaju jedan od generatora uspjeha ekonomija kroz znanje i istraživanje koja iz njih proizilazi. Zahtjevi tržišta se konstantno mijenjaju, te je potrebno brzo reagovati i adaptirati se na promjene koje četvrta industrijska revolucija nosi sa sobom. Fokus panela u kom učestvuju predstavnici naučno tehnoloških parkova iz regiona će biti na razmjeni iskustva i dobrih praksi. Drugog dana konferencije ćemo diskutovati o tome kako finansirati projekte i kompanije koje razvijaju nove proizvode i procese, te o digitalnim ugovorima i modernim načinima poslovanja u privatnom i javnom sektoru.

Ukoliko imate pitanja,
pozovite nas +387 51 340 600

ili pošaljite poruku na info(at)forwardconf.org