1

Davorka Moslavac Forjan

SpecialityVoditeljica Odjela za praćenje tehnologija i analizu tržišta u Inovacijskom centru Nikola Tesla te koordinatorica CROBOHUB DIH-a
Dr. sc. Davorka Moslavac Forjan je voditeljica Odjela za praćenje tehnologija i analizu tržišta u Inovacijskom centru Nikola Tesla te koordinatorica CROBOHUB DIH-a, koji razvija hrvatski robotski inovacijski ekosustav (s više od 30 partnera: mala i srednja poduzeća i velike tvrtke, vladine agencije, Hrvatska gospodarska komora, Zagrebački inovacijski centar, inkubatori itd.). Također je dio tima koji je izradio više od 12 H2020 IA/Digital Europe projektnih prijava, od kojih je 8 odabrano za financiranje, čime je prikupljeno preko 1 mil € za ICENT/CROBOHUB kao projektnog partnera. Ima iskustva u H2020 kaskadnom financiranju, sudjelujući izravno kao korisnik (HORSE projekt: CROBOHUB, ENDORSE) ili neizravno kao projektni partner (L4MS, DIH2, KITT4SME projekti). Ključna je osoba za provedbu novog projekta Europskog DIH-a CROBOHUBplusplus, koji kreće s implementacijom u siječnju 2023. godine.

Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) osnovao je 2015. godine Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) s ciljem stvaranja treće dimenzije – inovacija zasnovanih na znanstvenim istraživanjima. Partnerstvom ICENT-a i FER-a stvara se snažna poluga koja aktivira akademsku i istraživačku zajednicu na dobrobit razvoja hrvatskog gospodarstva i društva.

CROBOHUB DIH – CROatian RoBOtics Digital Innovation HUB, smješten u sklopu ICENT-a, važno je mjesto pružanja podrške hrvatskim preduzećima u jačanju konkurentnosti poboljšanjem poslovnih / proizvodnih procesa, kao i proizvoda i usluga uz pomoć digitalnih tehnologija i robotskih rješenja. CROBOHUB djeluje po načelu sve-na-jednom-mjestu (one-stop-shop) kroz učinkovito orkestriranje različitih dionika u robotskom inovacijskom ekosistemu, poput istraživačkih institucija, institucija za podršku poslovanju te preduzeća koja posluju u području robotike, koji mogu pridonijeti razvoju i primjeni naprednih robotskih sustava u proizvodnji.

All session
by Davorka Moslavac Forjan