Đorđe Ćelić

SpecialityProf. dr Đorđe Ćelić, docent na Univerzitetu u Novom Sadu

Obrazovanje: Ph.D. Industrijsko inženjerstvo i menadžment (Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu); mr.sc. Industrijsko inženjerstvo i menadžment (Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu).

Oblast specijalizacije:  Industrijski marketing, preduzetništvo, razvoj poslovnih modela, high-tech marketing, razvoj kupaca. Izvođenje obuke i mentorstvo za start-up i mala i srednja preduzeća

Iskustvo: Prof. dr Đorđe Ćelić je docent na Univerzitetu u Novom Sadu. Njegovo područje stručnosti je industrijski marketing, preduzetništvo i upravljanje inovacijama. Sa više od 40 publikacija u 12 godina akademske karijere čini ga afirmisanim istraživačem u međunarodnoj akademskoj zajednici. Pored angažmana na Univerzitetu, prof. dr Ćelić je i generalni direktor Biznis inkubatora Novi Sad, vodećeg centra za podršku i razvoj IT startap-a u gradu Novom Sadu. Od kada je inkubator počeo sa radom 2010. godine, Đorđe je na čelu ove ustanove. U prethodnih dvanaest godina pomogao je razvoj više od 100 startupa. On je odgovoran za cjelokupni rad inkubatora, razvoj inkubacionih modela i procedura, te facilitaciju mentorske i konsultantske mreže inkubatora. Đorđe je duboko uključen u startap zajednicu kao aktivni poslovni konsultant i trener sa naglaskom na razvoju poslovnog modela i marketingu. Kao izvršni direktor inkubatora i univerzitetski profesor, Đorđe je učestvovao i vodio više od 10 EU i nacionalno finansiranih projekata, uključujući Tempus, Erasmus+, COSME, IPA projekte.

All session
by Đorđe Ćelić